START UP CENTAR I U SVILAJNCU

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je ugovor o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu predsedniku opštine Svilajnac Predragu Milanoviću.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je ugovor o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu predsedniku opštine Svilajnac Predragu Milanoviću. Tom prilikom je opštini Svilajnac i Udruženju građana za razvoj tehnološkoj preduzetništva ICT Hub iz Beograda ugovorom su dodeljena sredstva u iznosu od 46 milona dinara.

Regionalni inovacioni startap centar u Svilajncu se otvara kako bi mladi inženjeri i budući tehnološki preduzetnici iz ove opštine imali najbolje uslove za razvoj svojih preduzetničkih i inovacionih potencijala – izjavio je ministar Popović.

Popović je podsetio da su renomirane svetske kompanije prepoznale potencijale ove male srpske opštine, i da prisustvo fabrike Panasonic pokazuje da su talenat i potencijal ovdašnjih inženjera i tehničkih kadrova prepoznao takav svetski gigant.

“Svetski trend je da velike kompanije ostvaruju saradnju sa malim startap kompanijama koje niču upravo u ovakvim Regionalnim inovacionim startap centrima. Želimo da se svi koji završe tehničke fakultete vrate u svoja mesta i da kroz inovacione startap centre otpočnu svoj biznis” – dodao je Popović, navodi se na sajtu Ministarstva.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj izjavio je i da će sve koji žele da se bave inovacijama edukovati najbolji srpski i evropski stručnjaci. Oni će moći da se umreže sa drugim startap centrima u Srbiji i da razmenjuju znanja i iskustva na efikasan način putem video konferencijske veze.

“Osnivanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu je šansa da zadržimo mlade u našoj opštini kako bi svojim inovacionim idejama i preduzetničkim inicijativama doprineli razvoju Svilajnca i Republike Srbije u celini”– ocenio je predsednik Milanović.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: