Srednjoškolke iz Niša proizvode igračke

Učenička kompanija Sizard iz Niša osmislila je senzorne igračke, kako bi pomogle najmlađima da kroz igru razvijaju kreativnost, snalažljivost i da poboljšaju motoriku.

Učenice srednje Umetničke škole iz Niša napravile su senzorne igračke, kako bi pomogle najmlađima da kroz igru razvijaju kreativnost, snalažljivost i da poboljšaju motoriku. Kada su ustanovile da na domaćem tržištu ovih igračaka nema dovoljno, svoju ideju su realizovale u okviru učeničke kompanije Sizard. Igračke su napravljene od različitih prirodnih i recikliranih materijala. Zahtevaju i uključivanje odraslih, pa je njihova funkcija  i unapređenje odnosa između deca i roditelja, odnosno staratelja. Namenjene su deci do tri godine, i od tri do šest godina, ali i prilagođene deci sa autizmom i posebnim potrebama.

Torbica puna igračaka

Sa svojim proizvodom učestvuju na učeničkim takmičenjima, ali imaju u planu da u narednom periodu ove igračke predstave vrtićima u Nišu. Zainteresovani ih mogu naći i na Instagramu i Fejsbuku.

“Torbicu sa igračkama roditelji uvek mogli da ponesu sa sobom, kada odlaze kod prijatelja, čekaju u domovima zdravlja sa svojom decom ili idu na duža putovanja. Takođe, pravimo i individualne torbice, gde roditelj sam bira sadržaj. U planu nam je, takođe, na predlog nekih defektologa sa kojima smo razgovarali prilagođavanje asortimana za specijalne škole u gradu i zemlji”, kažu ove učenice.

Učenička zadruga

Kako bi podstakli razvoj preduzetničkog duha kod mladih, planirano je formiranje učeničke zadruge u okviru niške Umetničke škole, najavila je direktorka Ana Nikolić.  Ideja je da u okviru ove zadruge učenici nastave da kreiraju primenljive proizvode iz različitih kategorija kao što su grafički i tekstilni dizajn, industrijski proizvodi, slikarstvo i ostale discipline zastupljene u školi.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay / FeeLoona

Prijava na newsletter

Pročitajte još: