Konferencija stručnjaka veštačke inteligencije

SKUP STRUČNJAKA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE U BEOGRADU

Srpski ogranak globalne zajednice CITI.AI iz Beograda i Novog Sada organizuje konferenciju pod nazivom Wonderland AI (Artificial Intelligence – veštačka inteligencija) u Beogradu , u Madlenijanumu 8.novembra

City.AI je danas jedan od najvecih AI zajednica, prisutna u više od 80 gradova sveta i broji preko 280 lokalnih ambasadora koji rade na demokratizaciji znanja u oblasti AI. Ono što ovu zajednicu izdvaja od ostalih je što zahvaljujući podršci globalne zajednice mnogi svetski stručnjaci u oblasti veštačke inteligencije dolaze na lokalne događaje. 

Na ovoj konferenciji se očekuje preko 700 ljudi, oko 20 internacionalnih eksperata iz oblasti veštačke inteligencije i njenih primena. Za sada je najavljeno 16 govornika iz celog sveta, a još gostiju se očekuje uskoro. Pored toga biće organizovane različite tehničke i biznis-orijentisane radionice gde će i firme ali i pojedinici moći da nauče mnoštvo novih stvari iz oblasti AI-a.

 Wonderland AI summit je već najavio 16 imena iz celog sveta i iz različitih kompanija: Mercedes, IBM, Google, SAP nVidia, eBay, Max Planck, Sisense, Mobile.de. 

Dva govornika koja se definitivno izdvajaju jesu Christoph Auer Welsbach, partner u IBM Ventures, jedan od najuticjanijih AI investitora današnjice kao i Julien Merten, Head of Data Science u kompaniji Mercedes Benz.