OTVOREN KONKURS NA PMF-u ZA PROJEKAT "MLADI LIDERI"

OTVOREN KONKURS ZA OSMU GENERACIJU PROGRAMA "MLADI LIDERI"

U želji da posebno motiviše mlade i talentovane ljude, 2012. godine kompanija Delta Holding pokrenula je program Mladi lideri, koji predstavlja inovativni projekat u oblasti zapošljavanja. Do sada se za ovaj program prijavilo skoro 18.000 kandidata, a 189 je dobilo priliku da učestvuje u programu, a  jednogodišnju obuku prošlo je 189 mladih.

Konkurs za 8. generaciju programa Mladi lideri otvoren je od 9. do 22. septembra u ponoć.

U ovom periodu zainteresovani kandidati moći će da se prijave za jednogodišnji plaćeni program u kome mladi talenti rade i usavršavaju se u različitim delovima poslovnog sistema Delta Holdinga, a najuspešniji od njih nastaviće da rade u Kompaniji.

Prijavljivanje i prvo testiranje obavlja se na internetu. Nakon testova poznavanja opšte kulture, engleskog jezika, menadžerskih sposbnosti i testa ličnosti, usledili su intervjui. Tada su kandidati imali priliku da izraze svoja interesovanja kako za članice Delta Holdinga, tako i za konkretne sektore unutar njih.

U završnom krugu procesa selekcije organizovane su grupe od po 5 kandidata koje su rešavale studiju slučaja, i to je bila prilika da pokažu kako se snalaze u radu u timu, na koji način se nose s pritiskom, kako komuniciraju, koliko slušaju, kakva rešenja predlažu.

Program Mladi lideri predviđa godinu dana rada u tri ili četiri različita sektora Delta Holdinga kako bi novi lideri stekli kompletnu sliku o poslovanju kompanije. Rotacije im omogućavaju da upoznaju poslove i procese unutar različitih sektora kompanije koji su predmet njihovog interesovanja. Tako se postiže kompromis između potreba kompanije i njihovih usmerenja i sklonosti, što predstavlja još jednu posebnost ovog inovativnog programa zapošljavanja mladih i talentovanih ljudi.

„Program Mladi lideri je trajno opredeljenje naše kompanije, njime jačamo naš tim i stvaramo budući vodeći menadžment. Veoma nam je važno što na ovaj način značajan broj mladih stručnjaka zadržavamo u Srbiji, da ovde grade karijeru i daju doprinos razvoju zemlje u kojoj su odrasli i školovali se“, kaže Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj.

Konkurs je otvoren za sve mlade građane Srbije koji su završili bilo koji fakultet ili imaju apsolventski status. Prijavljivanje na konkurs moguće je isključivo online, na adresi konkurs.mladilideri.rs