nudi nagrade za pronalaženje bagovaGoogle

GOOGLE UDVOSTRUČUJE NAGRADE ZA PRONALAŽENJE BAGOVA U NJIHOVOM PROIZVODIMA

Kompanija Google je odlučila da utrostruči nagrade za pronalaženje bagova u njihovim proizvodima. Maksimalan iznos nagrade za pronalaženje sigurnosnog propusta u Chrome browseru podignuta je sa 5.000 dolara na 15.000 dolara, dok će maksimalan iznos isplate jednoj osobi biti 30.000 dolara

Druga nagrada ove kompanije se odnosi na Chrome OS. Pronalaženje sigurnosnog propusta biće znatno isplativije. Ukoliko neko otkrije takvu grešku, može da postane bogatiji i za 150.000 dolara. Inače, kroz svoj Chrome Vulnerability Rewards Program, Google je od 2010. godine isplatio više od 5 miliona dolara.

Drugi značajan novitet je promena metoda na koji sajtovi mogu da otkriju da li im se pristupa iz Chrome Incognito Mode-a. Kada Chrome 76 bude dostupan krajem ovog meseca sajtovi više neće moći da proveravaju da li je FileSystem API dostupan. Ako nije, sajtovi su na osnovu toga mogli da zaključe da im se pristupa iz Incognito Mode-a. Ovo je urađeno jer su sajtovi na osnovu te informacije mogli da traže od korisnika da izađu iz Incognito Mode-a kako bi im pristupili.

 

Izvor: PC Press