GEOINFORMATIKA NOVI SMER NA PMF-u

Zbog potrebe tržišta i evidentnog porasta i tražnje za stručnjacima geoinformatičkog profila u Srbiji, Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu otvara novi studijski program - geoinformatika. Program počinje 01. Oktobra 2019. na departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Školovanje traje osam semestara, a završetkom ovog programa stiče se zvanje diplomirani geograf- geoinformatike.

GEOINFORMATIKA– je interdisciplinarna nauka koja spaja informatiku sa geografijom i njoj sličnim naukama. To je učenje suštine i funkcije geoinformacija i njene pripreme u obliku geopodataka. Geoinformatika kombinuje geoprostornu analizu i modeliranje, razvoj geoprostornih baza podataka, dizajn informacijskih sistema, interakciju ljudi i računara i žičnu i bežičnu mrežnu tehnologiju.

Zbog potrebe tržišta i evidentnog porasta i tražnje za stručnjacima geoinformatičkog profila u Srbiji, Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu otvara novi studijski program – geoinformatika. Program počinje 01. Oktobra 2019. na departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Školovanje traje osam semestara, a završetkom ovog programa stiče se zvanje diplomirani geograf- geoinformatike.

Program je deo projekta “Unapređenje primene geoinformacionih tehnologija u studijskim programima prirodnih nauka i dulanom obrazovanju” koje je finansiralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: