Festival Fizi bizi otvoren u Somboru

NULL

Jubilarni 10. „Fizi-bizi“ festival nauke otvoren je u Somboru i  traje do 30. novembra. Festival je zbog epidemiološke situacije organizovan virtualno. 

„Fizi- bizi“ festival podrazumeva jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u gradu koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave (fundamentalnom ili primenjenom) naukom, te je jedinstvena prilika da se svi oni okupe na jednom mestu.

U okviru Festivala, zainteresovani će moći da vide različite eksperimente i poslušaju raznovrsna zanimljiva predavanja iz različitih naučnih oblasti.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, na zvaničnom otvaranju, poželeo je učesnicima desetog jubilarnog somborskog Fizi-bizija da ostanu na putu nauke u svom daljem obrazovanju.

Ponosan sam na sve vas koji ste već sada, kao učenici osnovnih i srednjih škola, izabrali put nauke i iskreno se nadam da ćete u nastavku svog obrazovanja ostati na putu nauke i otkrivanja zakonititosti prirode i sveta koji nas okružuje. Zahvalan sam svim učesnicima što ste nama u lokalnoj samoupravi pružili mogućnost da podržavamo jedan ovako kvalitetan događaj u kome i mi podjednako uživamo prateći demonstracije eksperimenata koje imamo priliku da vidimo, pa čak i naučimo nešto novo prikazano na kreativan i zanimljiv način. Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim Centru za razvoj obrazovanja „Planeta“ i našoj Gimnaziji „Veljko Petrović“ koji su već deset uzastopnih godina istrajali u svojoj zamisli i realizovali festival nauke – rekao je Ratković.

Organizatori Festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor, uz podršku Centra za promociju nauke, Grada Sombora i Fondacije Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor.

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: