Održiva moda - Da li je modnoj industriji potrebna druga šansa?

Održiva moda - Da li je modnoj industriji potrebna druga šansa?

Modna industrija je jedan od najprofitabilnijih biznisa koji je ikada nastao. U svom dugom veku trajanja konstantno je pružala inovativnosti koje su nekada bile okarakterisane epitetima "eksplicitno", „ispred svog vremena“, "avangarda", a dizajneri, modna lica i druge javne ličnosti koje su upamćene i koje trenutno vladaju modnim tepihom, svrstaće se u najvažnije stranice modnog bukvara.

Kada je u pitanju ovaj tip biznisa, postoje dve vrlo jasne strane. Jedna je javnost koja pomno prati svaki modni korak, obraćanje, produkte i način komunikacije, reaguje na svaku kriznu situaciju, prisutna je na mrežama i pri deljenju relevantnih informacija i pri komentarisanju; materijalno je stabilna i kontaktno bogata toliko da može fizički da isprati mesta gde je „modna erupcija“, a kupovinom potvrđuje svoj status.

S druge strane postoje oni koji „implicitno“ prate modnu industriju – da li kupovinom modnih magazina, prateći revije preko televizijskih ekrana, kupovinom proizvoda onoliko koliko potrošački džep dopušta, pokazujući tako znanje o aktuelnostima, novitetima i modnim inputima.

O održivoj modi, konzumerizmu i društvenoj odgovornosti čitajte u našem magazinu.