Kako da piće bude hladno tokom celog dana

Trikovi koji će vam pomoći da duže sačuvate željenu temperaturu vaših napitaka.

Približili su nam se uskršnji i prvomajski praznici, a ovi dani rezervisani su za druženje sa prijateljima i porodicom. Nesumnjivo ćete većinu vašeg vremena tokom praznika provesti u prirodi, a ukusna hrana i dobro piće biće obavezan dodatak dobrom provodu.
Muški deo društva tradicionalno je zadužen za pripremu hrane na roštilju, dok su njihove nežnije polovine okupirane pripremom salata i deserta.
Od pića se u prirodi najčešće konzumiraju sokovi, vino i pivo, a za ove napitke od najveće je važnosti da budu dovoljno rashlađeni. Stoga, odlučili smo da vam damo nekoliko saveta kako da bezbedno transportujete piće i održite njegovu željenu temperaturu tokom prazničnog boravka u prirodi:

1. Da biste uspešno preneli piće do izletišta, obavezno flaše piva stavite u predviđenu gajbu, a druge flaše alkohola uvijte u tkaninu ili novinu, te pažljivo ušuškajte između mekih stvari u gepeku.

2. Ukoliko roštiljate na mestu koje u blizini ima hladnu reku, onda za vas nema brige, Jednostavno potopite flaše pića u vodu, a priroda će odraditi svoj deo posla i sačuvati željenu temperaturu napitka. Međutim, kako ovo nije uvek slučaj, boce pića možete staviti u mokru tkaninu ili novinu, a zatim ih postaviti na mestu u hladovini koje je na udaru vetra.

3. Još jedan dobar trik za rashlađivanje pića je da boce i limenke stavite u vodu sa ledom preko kog ste posuli šaku morske soli. Promešajte vodu nekoliko puta i u njoj će vaše piće moći dugo da sačuva svoju svežinu.

4. Dobar savet je i da sa sobom ponesete nekoliko gumenih vakum čepova, koje ćete iskoristiti za zatvaranje boca u kojima je ostalo nešto nepopijenog vina. Ovako će se smanjiti njihov kontakt sa vazduhom, a moći ćete da ih sačuvate svežim još nekoliko dana.

Photo: Pixabay, jill111 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: