Gde odvesti poslovne partnere na ručak ili večeru?

Nije neka tajna da dobra hrana i kvalitetno piće poboljšavaju društvene odnose, tako da je uvek preporuka da za važne razgovore odaberete upravo ovaj vid sastanka sa svojim saradnicima.

Iako sastanci u firmi ili radnom prostoru mogu biti produktivni, ipak je činjenica da se najbolji poslovni dogovori ostvaruju za ručkom ili večerom. Ovakav sastanak sa poslovnim partnerima i dalje je dovoljno ozbiljan da bi se postigao dogovor, ali je atmosfera manje formalna i opuštenija, te dovodi do boljih rezultata. Nije neka tajna da dobra hrana i kvalitetno piće poboljšavaju društvene odnose, tako da je uvek preporuka da za važne razgovore odaberete upravo ovaj vid sastanka sa svojim saradnicima.

Odaberite restoran ili cafe bar

Bez obzira da li poslovne partnere izvodite na ručak ili večeru, dobro je odabrati neko od mesto sa lepim ambijentom i prijatnom atmosferom, kao što je restoran ili cafe bar. Da biste bili spremniji na ono što vas tamo očekuje, neka to bude neko mesto koje ste već posetili i na čiji kvalitet usluge možete da se oslonite. Birajte one lokale gde nije preterano velika gužva ili gde nije toliko bučno da ne možete čuti svoje sagovornike. Obavezno unapred rezervišite mesta, naročito ako je u pitanju neki popularni restoran. O mestu i vremenu sastanka obavestite svoje saradnike minimalno nedelju dana unapred, a podsetite ih na vaš dogovor dan ranije.

Naravno, podrazumeva se i da ćete kao organizator sastanka na dogovoreno mesto doći minimum deset minuta ranije i dočekati svoje goste kako to dolikuje. Vaše odevanje treba da bude primereno situaciji u kojoj se nalazite i obavezno povedite računa da tokom sastanka budete umereni u jelu i piću.

Takođe, ako ne poznajete navike vaših poslovnih partnera, trudite se da ih odvedete na neko mesto sa većim izborom jela. Izbegavajte restorane sa egzotičnom kuhinjom, već odaberite neki sa internacionalnom ili domaćom. Naravno, treba imati u vidu da je neko iz tima vegetarijanac ili vegan, te na meniju mora postojati i takvo jelo. Ako niste sigurni koja mesta su najbolja za poslovni ručak ili večeru evo nekoliko predloga.

Popularni restoran

Smešten u elitnom delu Beograda i samom epicentru gradskih dešavanja, restoran Magaza predstavlja pravi izbor za poslovni sastanak. Ističe se po odličnoj hrani, te vaši saradnici mogu birati među vrhunskim gastronomskim specijalitetima koje su spremili najpoznatiji kuvari. Ovaj restoran je smešten pored same reke, što doprinosi opuštajućoj atmosferi i pozitivnim vibracijama. Ukoliko je neko od vaših poslovnih partnera ljubitelj piva, obradovaće ga informacija da ovde može odabrati flaširana ili točena piva iz celog sveta. U Magazi svoje mesto uvek možete rezervisati i najaviti poslovni sastanak unapred.

Opušteni cafe bar

Ukoliko ste ipak planirali da svoje saradnike odvedete na večeru i planirate da se nakon dobro obavljenog posla sa njima dodatno zabavite uz dobru muziku i nekoliko pića, onda je za vas pravi izbor Cafe Bar Baraka . Ponuda jela u ovom lokalu je veoma šarolika i zadovoljava kriterijume čak i najprobirljivijih gurmana, te će vaši saradnici zasigurno biti impresionirani. Osoblje je izuzetno ljubazno, a takođe i veoma profesionalno i poznato po timskom radu, te će utisak koji ostavljate biti više nego odličan. Nakon večere sledi bogati muzički program poznatih bendova, što će vaše saradnike dodatno opustiti i razveseliti. Sastanak poslovnog tipa proveden na ovakvom mestu garantovano mora biti maksimalno uspešan i efektivan.

Foto: Pixabay / neshom

Prijava na newsletter

Pročitajte još: