Apple uvodi svoju kreditnu karticu

KOmpanija Apple se udružuje sa Goldman Sachs-om kako bi kreirala vlastitu kreditnu karticu koja će verovatno biti dostupna javnosti kasnije ove godineKartica zasnovana na Mastercard-u bila bi fokusirana na Apple Pay i imala bi neke duboke integracije u iOS-u.

Krajem godine kompanija Apple planira da pokaže javnosti svoj novi Iphone koji bi mogao da se plati sopstvenom Apple kreditnom karticom.

Naime Apple se udružuje sa Goldman Sachs-om kako bi kreirala vlastitu kreditnu karticu koja će verovatno biti dostupna javnosti kasnije ove godine. Kartica zasnovana na Mastercard-u bila bi fokusirana na Apple Pay i imala bi neke duboke integracije u iOS-u.

Wall Street Journal izveštava da će kreditna kartica biti dostupna javnosti nakon probnog rada sa zaposlenima u Apple-u. U izveštaju se navodi i to da bi korisnički interfejs mogao da bude pozajmljen od Aplle Healt aplikacije, kako bi pratili dnevnu potrošnju korisnika i kako bi korisniku slali obaveštenja ili upozorenja o prekoračenju limita.upravljanju dugom, novcem i bonusima.

Fizička kreditna kartica omogućila bi kompaniji veći deo prihoda od kupovine bez obzira što bi Apple i dalje nastavio da razvija svoju Apple pay mobilnu uslugu plaćanja širom sveta.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: