Uskoro intenziviranje saradnje Vojvodine i Lombardije

NULL

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom o dosadašnjoj saradnji i njenom intenziviranju i to na inicijativu sa italijanske strane.

Mirović je naveo da je Lombardija za Vojvodinu uzor u mnogim oblastima i jedna je od najrazvijenijih regija od koje možemo mnogo toga naučiti. Ove dve regije, prema rečima Mirovića, imaju uspešnu saradnju, pre svega, u oblasti privrede.

Imamo mnogo prostora za intenziviranje saradnje, pre svega u oblastima poljoprivrede, kulture i nauke. U Lombardiji postoje snažni i razvijeni naučno-tehnološki parkovi i značajno je čuti njihova iskustva i primeniti ih u našem Naučno-tehnološkom parku. Italijanske regije drugi su partner po ukupnoj razmeni kada govorimo o Vojvodini i veoma značajan spoljnotrgovinski partner naše zemlje – rekao je Mirović.

Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada uputile su pomoć Italiji kada joj je bilo najpotrebnije, i to je dokaz našeg prijateljstva i dobre saradnje, koju ćemo ubuduće intenzivirati kroz projekte ekonomskog razvoja – izjavio je Atilio Fontana.

Podsekretar regije Lombardija za međunarodne odnose Alan Kristijan Rici istakao je da je ta regija posebno zainteresovana za saradnju na projektima poljoprivrede, održivog razvoja, cirkularne ekonomije i automobilske industrije.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: