Počinje ulaganje u Luku Novi Sad

ULAGANJE U LUKU NOVI SAD

U jučerašnjoj poseti Novom Sadu premijerka Ana Brnabić je posetila i preduzeće „Luka Novi Sad“ i izjavila da uskoro kreće ulaganje od 29 miliona evra kompanije Port Dubai koja je kupila Luku. Ugovor između Luke Novi Sad i kompaije Port Dubai potpisan je juće i odmah se kreće sa investiranjem. Prva investicija će biti otvaranje terminala za međunarodni putnički saobraćaj.

U intervjuu za RTV, premijerka je izjavila da je za Novosađane i Vojvođane je važno da taj ugovor predviđa obavljanje lučke delatnosti u teretnoj luci, ali i terminal međunarodnog putničkog saobraćaja, što će biti prva investicija, kao i to da ova investicija je otvaranje Novog Sada i Vojvodine na jedan drugi način.

Na pitanje kako joj danas izgleda Novi Sad u odnosu na pre dve-tri godine, Brnabić je rekla da taj grad na najbolji način oslikava sve potencijale Srbije i istakla da će Novi Sad biti jedan od 10 centara izvrsnosti u naprednim tehnologijama koje formira EU.

''U saradnji sa EU uložićemo 28 miliona evra u izgradnju najmodernije zgrade Instituta BioSens, a 14 miliona biće izdvojeno iz budžeta Srbije'', kazala je Brnabić.

Ona je podsetila i da je Novi Sad doneo Srbiji dve prestižne titule - Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021.