Turizam ostaje jedna od najperspektivnijih privrednih grana

NULL

Magazin „Balkan travel“, u novom broju predstavlja turističke potencijale Vojvodine, a promociji časopisa u Beogradu prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Vojvodina je neponovljiva, gotovo mistična i na ovaj originalan način, kroz priče uglednih ljudi, pokazujemo sve ovo što je ona danas. Kada se kaže Vojvodina – onda i neobične zamisli postaju realne – i zbog toga moramo, sa više truda, obogaćivanjem ponude, uvođenjem novih sadržaja, promovisati sve naše potencijale, naročito danas kada sa znatno više optimizma gledamo na budućnost turizma – rekao je Mirović.

Broj turista u Pokrajini, kako je rekao Mirović, je od 2016. do 2019. godine povećan za preko 120 000, a da je u istom periodu povećan i broj noćenja za skoro 300 000.

Naš zadatak je da se vratimo na rastući trend u oblasti turizma, na one podatke iz 2019. godine koji su bili najbolji kada je turizam u pitanju i zato moramo krenuti u kampanju predstavljanja svega onoga što Vojvodina ima da ponudi i zbog čega je jedno od najlepših mesta za život u ovom delu Evrope – naveo je Mirović dodajući da su Pokrajinska vlada i Turistička organizacija Vojvodine podržale izdavanje poslednjeg broja magazina, doprinoseći tako promociji potencijala Vojvodine.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović istakla je da magazin „Balkan travel“ Vojvodinu predstavlja putem bogato ilustrovanih priča o prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim znamenitostima i turističkim proizvodima i potencijalima.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: