Srpski privrednici učestvuju na sajmu u Dubaiju

NULL

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup 11 kompanija iz Srbije na sajmu Gulfood u Dubaiju, jednoj od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i regionu Zaliva, koja će se održati od 21. do 25. februara. Ovo je prvi sajam koji će se održati uživo u 2021. godine i od početka pandemije Kovid 19, uz prisustvo predstavnika kompanija koje izlažu na sajmu i poštovanje svih mera zaštite.

Proizvodni i izvozni potencijal predstaviće: Master Fruits Beograd, PIK Bečej, Fabrika dečije hrane Dobanovci, Mambiko agrar Beograd, Cold Pressok, Beograd, Natura Gusto Paraćin, ITN Beograd, MIRAX AGRAR Beograd, Jafa Crvenka, BMN Malinas, Požega i Mlekara Šabac. Srpski proizvodi biće predstavljeni u jednoj od glavnih hala, Trade Centre Arena, rezervisanoj za Nacionalne paviljone.

Posetioci sajma Gulfood, potencijalni poslovni partneri, uvoznici i distributeri imaće priliku da se upoznaju sa širokim asortimanom srpskih proizvoda počev od smrznutog, sušenog i konzerviranog voća i povrća, voćnih preliva i kvalitetnih džemova bez dodatog šećera, mlečnih proizvoda, dečije hrane, hladno ceđenih sokova do butera i mleka od koštičavog voća, granola, proizvoda od ekstrudiranog pirinča i humusa.

Ove godine registrovano je 2.845 izlagača iz 85 zemalja sveta, a osim Srbije, na nacionalnim štandovima predstaviće se i Italija, Francuska, Belgija, Nemačka, Rusija, Austrija, Španija, Holandija, Turska, Tunis, Saudijska Arabija, SAD, Indija, Egipat, Japan. Gulfood se prostire na 100 000 m2, godišnje ga poseti preko 95 000 posetilaca iz oko 100 zemalja, održava se 26 godina, a Srbija se, sa izlagačima, predstavlja četvrti put. 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: