Sofija Bajić: Odmah smo se snašle – svojstveno ženama

NULL

Žensko preduzetništvo je postalo jedna od čestih i glavnih tema u poslednjih nekoliko godina, skoro deceniju. Javni medijski diskurs već taman toliko dugo zvuči baš onako kako se žene osećaju – spremne da izađu iz zone komfora, da primene i monetarizuju svoja znanja i veštine, da nauče ono šta žele i da se pokažu izvan porodičnog kutka, solidarišući se sa drugim ženama.

Pored raznih usporavanja prisutnih decenijama, došlo je do pandemije koja je uzdrmala celu planetu u gotovo svim društvenim segmentima, a ništa manje ni žensko preduzetništvo. Međutim, postoje mesta i osobe koje se i poslednjih godinu dana trude da ne zaostaju i da ženama pruže adekvatnu podršku u biznis sferi. Na tom mestu, između ostalog, piše da su one tu kako bi žene „jednostavnije ušetale u svet biznisa, a kasnije u istom tom biznisu uspešno opstale i napredovale“.

Sa Sofijom Bajić iz kluba „Biznis na štiklama“ razgovorom za Biznis vesti magazin, na temu ženskog preduzetništva obeležili smo godinu dana od globalne svetske krize prouzrokovane virusom kovid 19, koji je prodrmao celokupni preduzetnički sistem.

Sa Sofijom Bajić razgovarala je Milica Savić.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: