Saradnja privrednih komora Vojvodine i Samare

Saradnja privrednih komora Vojvodine i Samare

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija „Privredna komora Vojvodine - Privredna komora regiona Samara“. Tom prilikom predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Samare Valeri Fomičev potpisali su sporazum o saradnji koji otvara mogućnosti za saradnju privrednika ova dva regiona.

Vučurević je istakao da je razmena Vojvodine sa Ruskom Federacijom tokom prvih sedam meseci ostvarena u vrednosti od 658, 1 milion evra.

-Vrednost izvoza je 178, 2 miliona evra. Privredna komora Vojvodine ima razvijenu saradnju sa Ruskom Federacijom, a tome svedoče i brojni potpisani sporazumi sa komorama kao što su komore Vladimirske oblasti, Podoljske, Kuzbasa i komore regiona Nižnji Novgorod – rekao je Vučurević istakavši dobru saradnju koju komora ima sa trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Republici Srbiji.

Direktor trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji Andrej Nikolajevič Hripunov naveo je da potpisivanje ovog sporazuma daje poseban doprinos u razvoju ekonomskih veza.

-Postoje perspektive i izvan oblasti energetike, a to su oblasti IT tehnologija i poljoprivreda, posebno u Vojvodini. Mi smo u martu inicirali osnivanje Biznis kluba koji bi trebalo da umreži poslovne partnere i olakša im poslovanje - rekao je Hripunov.