Raspisana tri konkursa za pomoć razvoju turizma u 2021. godini

NULL

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je tri konkursa za pomoć razvoju turizma u 2021. godini. To su konkurs za dodelu subvencija i transfera za projekte razvoja turizma, potom za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude i konkurs za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma.

Konkursom za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2021. godini predvidjeni su podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama, kao i za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije. Sredstva su predviđena i za podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapredjenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte  edukacije i treninga u turizmu.

Konkursom za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u ovoj godini predvidjena je dodela kreditnih sredstava za izgradnju, uredjenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima. Sredstva su namenjena i za unapredjenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira, izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i uskladjivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Ministarstvo je Konkursom za dodelu dotacija, do iznosa od 60 miliona dinara, za finansiranje projekata razvoja turizma u ovoj godini predvidelo podsticaje za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije i podsticanje unapredjenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapredjenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte  edukacije i treninga u turizmu.

Sve informacije o konkursima mogu se naći na sajtu Ministarstva.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: