PUTARINA OD 15. JULA SKUPLJA ZA 12%

Na današnjoj sednici Skupštine, Vlada je usvojila izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara. Izmenom je izglasano da se cena putarine povećava za 12%. Ovaj cenovnik bi trebao da stupi na snagu 15. jula.

Na današnjoj sednici Skupštine, Vlada je usvojila izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara. Izmenom je izglasano da se cena putarine povećava za 12%. Ovaj cenovnik bi trebao da stupi na snagu 15. jula.

“Cena putarine je povećana kako bi se održala dalja izgradnja i održavanje puteva” – rekao je ministar finansija Siniša Mali.

“Uskoro će početi radovi na izgradnji Moravskog koridora dužine 110 km kojim će se povezati Čačak-Kraljevo-Kruševac-Pojate koji će obezbediti lakše povezivanje i putovanje kroz centralnu Srbiju”-navodi ministar.

Od 15.jula putarina od Beograda do Subotice će iznositi 627dinara, od Beograda do Novog Sada će iznositi 235 dinara, umesto dosadašnjih 210, dok će putarina za deonicu Beograd-Niš umesto dosadašnjih 800, iznositi oko 896 dinara

Svi putnici koji nakon 15.jula kreću na more u Grčku, za deonicu Beograd – Preševo će morati da izdvoje 985 dinara, umesto 880, dok putnici koji se upute za Bugarsku će do Danilovgrada  morati da izdvoje 1108 dinara.  

Direktor Puteva Srbije, Zoran Drobnjak, je već nekoliko puta tražio povećavanje cena putarine, objašnjavajući da je 2018.godine auto-putevima prošlo 53.700 automobila, što je za 45% više nego pre samo 5 godina.

Pogledajte novi novi cenovnik putarina kroz Srbiju. 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: