Privredna komora Vojvodine obeležila 102. godine postojanja – dodeljene godišnje nagrade

Privredna komora Vojvodine obeležila 102. godine postojanja – dodeljene godišnje nagrade

U Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu svečano je obeležena 102. godišnjica, a tom prilikom dodeljene su godišnje nagrade Kosta Mirosavljević za značajna privredna ostvarenja u 2020. godini. Prvi put dodeleljeno je priznanje „Zlatno pero privrede“ za medijski doprinos razvoju privrede u AP Vojvodini.

Nagrade za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije uručeno je kompaniji „Timkop“ iz Temerina, u oblasti poljoprivrede kompaniji „Atos fruktum„ Mala Remeta, a u oblasti usluga kompaniji „NS Plakat“ iz Novog Sada.

Nagradu za najušpešniju privrednicu u protekloj godini dobila je Dragana Đermanović „Peper komunikejšn grup“ iz Novog Sada, a nagrada za najuspešnijeg privrednika uručena je Janošu Žemberiju „Sat- Trakt„ iz Bačke Topole.

Ove godine prvi put je dodeljeno priznanje „Zlatno pero privrede“. Priznanje se odlukom Upravnog odbora PKV dodeljuje predstavnicima medija koji su svojim neposrednim profesionalnim angažovanjem doprineli afirmaciji privrede AP Vojvodine. Dobitnica ovog priznanja je Mirela Mitrić, novinarka Radio- televizije Vojvodine.

PKV jedna je od najstarijih poslovno-privrednih institucija u državi, na šta su , preme rečima predsednika Boška Vučurevića veoma ponosni.

-Ovaj jubilej koji nam nameće veliku odgovornost. Ni u ovim teškim vremenima ne smemo da posustajemo, već moramo više i odlučnije da radimo na razvoju privrede Republike Srbije i unapređenju poslovnog ambijenta u Vojvodini – rekao je Vučurević.

-Jubilej Privredne komore Vojvodine prilika je da se ukaže na značaj privrednih aktivnosti, razvoja ekonomije, uspeha privrednika i svega onoga što doprinosi našem razvoju. Privreda Vojvodine bila je ta koja je, u veoma teškoj godini za globalnu ekonomiju, u najtežoj godini od Drugog svetskog rata, uspela da održi privredne aktivnosti i da sačuva radna mesta, i to je ono što ohrabruje – naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da je protekle godine zabeležen i rast veći od 12 procenata u oblasti poljoprivrede.