Prijava projekata organskih proizvođača do 20. aprila

Prijava projekata organskih proizvođača do 20. aprila

Proizvođači organske hrane imaju još nešto manje od mesec dana, do 20. aprila, za prijavu na konkurs a ukoliko uđu u prvih pet, to može da im donese novčanu nagradu iz fonda koji raspolaže sa oko 2,5 miliona dinara.

Organic konkurs organizuje se jedanaesti put, a ove godine odvija se pod sloganom “Za zdravije sutra”. Prijave organizatorima, Komercijalnoj ili NLB banci, mogu podneti poljoprivrednici koji imaju registrovano gazdinstvo, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i one koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Kako je navedeno u uslovima konkursa, projekti se dostavljaju elektronskim putem na zvaničan mejl ili poštom na adresu jedne od banaka organizatora sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”.

Od 2012. godine, kada je prvi put organizovan, na godišnjem konkursu za najbolji projekat organske proizvodnje hrane, pristiglo je više od 580 prijava a nagrađeno ih je gotovo 40. Prošla godina bila je rekordna, sa čak 84 pristigle prijave.

Izvor: danas.rs