Priboj dobija startap centar

PRIBOJ DOBIJA REGIONALNI STARTAP CENTAR

Priboj dobija Regionalni inovacioni startap centar koji će biti četvrti po redu u Srbiji, a prvi u Zlatiborskom okrugu. Projekat koji je vredan oko 50 miliona dinara, većim delom će biti finansiran sredstvima ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, ali i lokalne samouprave. 

Kako je rečeno na konferenciji za medije, cilj projekta je obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva i inovacionih ideja kroz unapređenje infrastrukturnih uslova za razvoj inovacija u privredi na teritoriji opštine Priboj. 

"Specifičnim ciljem pravimo i izgrađujemo regionalni inovacioni startap centar, prvi i jedini u Zlatiborskom okrugu" - rekao je rukovodilac projekta Veljko Bojović. 

On je istakao da se na raspisani javni poziv javila opština Priboj i pribojska firma Industrijski parkovi i to za tri mere, a to su rekonstrukcija i izgradnja, opremanje prostora i realizacija programa upravljanja centrom.

"Planirana sredstva za koja smo konkurisali su za radove na rekonstrukciji prostora 25 miliona dinara sa PDV-om, opremanje prostora koštaće 20 miliona i realizacija programa i rada startap centra šest miliona. Od strane ministarstva je odobreno 42 miliona dinara dok će opština sopstvenim sredstvima finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8, 8 miliona dinara" -izjavio je Bojović.  

On je naglasio da je projektom predviđeno opremanje ulaznog dela Doma kulture iz pravca trga FAP – a i to oko 550 m2 sa ulaznom rampom za invalide i kancelarijama Regionalnog inovacionog startap centra. "To će biti deo sa salama za sastanke, kancelarijom za pravnu i ekonomsku pomoć, kancelarijom za rad invalida i multifunkcionalnom salom sa oko 70 mesta. Radni prostor predviđa 25 radnih jedinica sa najbržim internetom u Priboju. Za kompletan projekat obezbeđena je građevinska dozvola, u septembru će biti sprovedena javna nabavka za izgradnju i opremanje objekta, a radovi bi trebalo da počnu u oktobru" - zaključio je Bojović.