PRADA “MADE IN SERBIA” I U SOMBORU

Kompanija Pragetti DOO iz Italije u svom poslovanju proizvodi obuću modnih marki Prada i Gucchi. Godinama unazad ovaj brend se proizvodi u Vršcu, gde se oko 75.000 pari cipela,brenda Prada, godišnje distribuira širom sveta sa etiketom "Made in Serbia”. Firma je široko registrovana, pa se osim osnovne delatnosti može baviti i transportom, finansijskim uslugama, kao i drugim vrstama proizvodnje.

Kompanija Pragetti DOO iz Italije u svom poslovanju proizvodi obuću modnih marki Prada i Gucci. Godinama unazad ovaj brend se proizvodi u Vršcu, gde se oko 75.000 pari cipela,brenda Prada, godišnje distribuira širom sveta sa etiketom “Made in Serbia”. Firma je široko registrovana, pa se osim osnovne delatnosti može baviti i transportom, finansijskim uslugama, kao i drugim vrstama proizvodnje.

Dosadašnja proizvodnja brenda Prada se obavljalala u Vršcu, Vladimirovcima i Somboru gde je ukupno  zaposleno oko 1000 radnika koji čine proizvodni obim od 40% ukupnog kvantiteta posla. Obim posla iznosi oko 1,8 miliona pari godišnje, a Progetti je trenutno najveći srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće.

Nedavno je kompanija Progeti kupila još tri parcele u industrijskoj zoni Sombora, na kojima će graditi nove pogone za proizvodnju delova za obuću. Na javnoj licitaciji ova kompanija je izlicitirala parcele od ukupno 44,070 kvadratnih metara po početnoj ceni od 20.272.200 dinara, odnosno 460 dinara po metru kvadratnom.

Pragetti kompanija je osnovana osnovana 2001. godine, na inicijativu braće Romana i Enrika Rosija, a firma se bavi preradom poluproizvoda i gotove obuće za najveće svetske modne kuće kao što su Gucci i  Prada. 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: