POLJO-FEST MANIFESTACIJA NA VELIKOGOSPOJINSKIM DANIMA

Privredna komora Vojvodine je na konferenciji za medije najavila Poljo-fest u okviru Velikogospojinskih dana (22.- 27. Avgusta) u Novom Bečeju. Poljo-fest je najveća poljoprivredna manifestacija koja se ove godine održava od 23. do 25. avgusta.

Privredna komora Vojvodine je na konferenciji za medije najavila Poljo-fest u okviru Velikogospojinskih dana (22.- 27. Avgusta) u Novom Bečeju. Poljo-fest je najveća poljoprivredna manifestacija koja se ove godine održava od 23. do 25. avgusta.

Sekretar Udruženja poljoprivrede PKV izjavila je da PKV podržava sve manifestacije koje promovišu poljoprivredu i koje doprinose razvoju poljoprivrede i promociji sela. Ove godine manifestacija Poljo-fest prevazilazi lokalni i poprima regionalni karakter.

Predsednik Opštine Novi Bečej i predsednik Organizacionog odbora manifestacije Saša Maksimović podsetio je da manifestacija Velikogospojinski dani datira od 1994. godine i da je po veličini, jedna od tri u Vojvodine, a jedna od pet u Srbiji.

“Od 2013. godine, uveli smo novu podmanifestaciju koja se zove Velikogospojinski Poljo-fest, dakle sedmi po redu, a ja imam neizmerno zadovoljstvo i divan zadatak da vas pozovem da budete naši dragi gosti”, rekao je Maksimović i istakao da Velikogospojisnki dani obuhvataju veliki broj događaja i podmanifestacija.

Organizatori su ukazali na bogat program sedmog po redu Poljo-festa, gde će se tokom prvog dana, održati panel diskusija “Mladi poljoprivrednici – najveća šansa srpskog agrara”. U saradnji sa zlatnim sponzorom manifestacije, kompanijom “Agroteh” iz Trešnjevca, i ove godine će se održati takmičenje u jahanju mehaničkog bika. U subotu, 24. avgusta, očekuje se da će biti najveći dan stočara do sada, gde će, između ostalog, biti izložba krupne, sitne stoke i sitnih životinja.

“Predviđen je program i za najmlađe posetioce, u okviru kojeg će biti organizovano rekreativno jahanje konja. Takođe, i ove godine predviđeno je takmičenje u veštini upravljanja traktorom, prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu”, rekao je šef Stručnog tima ovogodišnjeg “Poljo-festa” Milan Stojšin.

Ispred kompanije “Agroteh”, medijima se obratio menadžer prodaje Milan Doroslovac, koji je istakao da je ova kompanija pripremila veliki broj priključnih i pogonskih mašina koje će biti izložene tokom trajanja Poljo-festa.

Učesnici konferencije istakli su da upravo ovakve manifestacije, na kojima se okuplja na hiljade privrednika iz cele Vojvodine, doprinose daljem unapređenju vojvođanskog agrara.


Izvor: RTV

Prijava na newsletter

Pročitajte još: