Organizovanje dobavljača među srpskim proizvođačima za razvoj ekonomskih odnosa sa Nemačkom

NULL

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib razgovarali su unapređenju bilateralne ekonomske saradnje dve zemlje.
S obzirom na činjenicu da nemačke kompanije, zbog pandemije, svoju proizvodnju premeštaju u Evropu, mogućnost za unapređenje odnosa ministarka vidi u uspostavljanju lanaca dobavljača među srpskim preduzećima.

Nemačka je dugi niz godina među vodećim privrednim partnerima Srbije, a nemačke kompanije prisutne u svim vitalnim sektorima srpske privrede – navela je Atanasković.

Ministarka je podsetila da je ukupna trgovinska razmena do novembra 2020. godine iznosila 4,8 mlrd EUR, ali je istakla i odličnu saradnju Ministarstva privrede i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i Nemačke razvojne banke (KfW).

Nemačka je najveći bilateralni trgovinski partner Srbije, a nemačke kompanije nastavljaju da investiraju u Srbiju. Nemačka će nastaviti da podržava Srbiju na njenom putu u EU, to se odnosi na važne reformske oblasti, kao i na dalju ekonomsku integraciju – rekao je ambasador Šib.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: