Novi putnički terminal na Dunavu u Novom Sadu

NULL

Novi Sad će, prema rečima generalniog direktora kompanije Klaudia Negreanua, do kraja marta dobiti novi putnički terminal na Dunavu, u čiju rekonostrukciju je DP World Novi Sad uložio 400 000 evra.

Najviše sam ponosan na investiciju naše kompanije u obnovu pristaništa, jer će uveren sam na nju, takođe, biti ponosni svi Novosađani. Krajem marta radovi će biti završeni i tada ćemo Novom Sadu predati novo pristanište koje će u ovaj prelepi grad dovesti još veći broj turista – rekao je Tanjugu Negreanu.

Generalni direktor DP Word Novi Sad, u čijem je vlasništvu luka u tom gradu, ističe da je pokrenut i veliki petogodišnji investicioni ciklus vredan 35 miliona evra.

DP World Novi Sad imao je tokom prošle godine velike investicije u samoj luci, a uložili smo u opremu i ostalu suprastrukturu luke. Kupili smo novi mobilni lučki kran koji ima centralno mesto u luci, mašinu za pakovanje đubriva i dva električna viljuškara – rekao je Negreanu i dodao da razvijaju infrastrukturu u luci tako što ulažu i u dodatni produžetak vertikalnog keja, u silos za žitarice, novi kontejnerski terminal.

DP World Novi Sad u luci zapošljava trenutno 150 ljudi, ali da zbog povećanog obima posla i investicija planira povećanje broja zaposlenih.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: