Minisarstvo privrede raspisalo tri konkursa podrške preduzetništvu

NULL

Ministarstvo privrede objavilo je javne pozive za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu. Objavljeni su javni pozivi za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte. Za te namene ove godine Ministarstvo je opredelilo ukupno 450 miliona dinara.

Ove programi su kombinacija bespovratnih sredstava i povoljnih kredita, a sprovode ih Ministarstvo privrede i Fond za razvoj.

Ministarstvo je za program podrške ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju opredelilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava. Ova program se prvi put sprovodi ove godine.

Za početnike u poslovanju namenjeno je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok je za program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte obezbeđeno 200 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj. Pozivi su otovreni do utroška sredstava, a najkasnije do 31. decembra.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: