Mihajlović: Putevi u Srbiji prohodni, nesmetano snabdevanje robom

NULL

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da se snabdevanje građana robom odvija nesmetano kao i da se prilikom tranzita kamiona kroz Srbiju, poštuju sve procedure u zaštiti od koronavirusa.

Svi putevi u Srbiji su prohodni i to je sada najvažnije zbog snabdevanja Srbije robom, ali i protoka međunarodnog tranzita kroz našu zemlju. Transport je od vitalnog značaja i do jutros u šest sati na teritoriju Srbije ušlo je 26 000 teretnjaka, od čega polovina za snabdevanje naših građana – rekla je Mihajlović dodajući da je Srbija prva donela sve neophodne mere i odluke kako bi se tranzit nesmetano odvijao.

Mihajlović je dodala da postoje stroge procedure i da se vozači strogo kontrolišu. Vozače kontroliše granična policija, carina i sanitarna inspekcija. Naši vozači su u kamionu do istovara robe, potom idu u izolaciju do sledećeg putovanja. Кada je reč o tranzitu, ti kamioni, kako je rekla Mihajlović, mogu da se zadrže najviše 12 sati na teritoriji naše zemlje i voze u konvoju pod policijskom pratnjom.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: