Koraci ka jačanju vašeg biznisa

NULL

Stvaranje jakog preduzeća pomoći će vam da preživite buduće hitne situacije bolje od konkurencije. Jačina vašeg preduzeća meri se brzinom kojom se vraća nakon pada, te su neke kompanije uspele da napreduju tokom pandemije, dok su druge morale potpuno da zatvore svoja vrata.
Naučite sedam koraka koje možete preduzeti da biste stvorili jače preduzeće.

Planirajte kako ćete odgovoriti na potencijalne probleme

Upravljanje rizikom je prvi korak u stvaranju jakog poslovanja. Kada procenite sve potencijalne rizike, možete početi sa izgradnjom plana kako ćete na njih odgovoriti.

Izaberite lidera za upravljanje rizikom

Bez obzira na to kakav plan oporavka od katastrofe ste postavili, trebalo bi da imate barem jednu osobu koja je imenovana za rukovodioca upravljanja rizikom vaše kompanije. Ova osoba je zadužena za predviđanje i smišljanje planova za različite krize.

Diversifikujte tok gotovine

Najizdržljivija preduzeća ne stavljaju sva jaja u jednu korpu. Umesto toga, oni imaju više izvora novčanih tokova nudeći različite vrste proizvoda i usluga.

Poboljšajte vidljivost u praćenju inventara

Inventar je najveći izvor kapitala za mnoga preduzeća. Tako da vaše preduzeće mora znati koliko zaliha ima i gde se one nalaze. Korišćenje softvera resursa za planiranje preduzeća (ERP) može pomoći u stvaranju veće transparentnosti u vašem inventaru.

Znati kako pristupiti resursima za ekonomsku pomoć

Vlada i druge organizacije pružaju pakete ekonomskih olakšica za preduzeća pogođena ekološkim katastrofama poput pandemije. Bilo bi dobro započeti prikupljanje relevantnih informacija o tome kako i gde pristupiti ovim resursima za pomoć i čuvanje ovih podataka u datoteci.

Napravite rezervnu kopiju važnih datoteka i dokumenata

Dobra je ideja da napravite rezervnu kopiju svih važnih datoteka ili dokumenata u oblaku i na fizičkom čvrstom disku. Fizičke dokumente takođe treba kopirati i praviti rezervne kopije više puta.

Uložite u sajber bezbednost

Ulaganje u sajber bezbednost je neophodno da bi se suočilo sa sve većom pretnjom hakera. Čak i ako ne možete zaposliti namenski tim za sajber bezbednost, možete uložiti u antivirusni softver ili sajber osiguranje.

 

Ovo je samo jedan od tekstova koji možete pročitati u novom broju Biznis vesti magazina. Pretplatite se OVDE 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: