Kompanija Luss Textile kandidat za dobavljača brenda Filip Plejn

NULL

Poznati svetski modni dizajner Filip Plejn, osnivač kompanije Philipp Plein International Group, je na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, posetio firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

Velika je čast biti sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan Fešn Vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa Fešn Vika u Milanu, kao što je rekao, sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima – rekao je Čadež.

Uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Luss Textile ima mnogo interesantnih mogućnosti da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda – rekao je Plejn.

Sava Mitrović, direktor Luss Textile, istakao je da je kompanija u protekle dve godine uspela Rašku da stavi na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta. Prema rečima Mitrovića u planu je da fabrika zaposli još 200 radnika.

Luss Textile renomirani je proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi. Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni. Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, a trenutno zapošljava oko 300 radnika.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PKS

Prijava na newsletter

Pročitajte još: