KOJE KOMPANIJE SU ZAPOSLILE NAJVEĆI BROJ RADNIKA?

Agencija za privredne registre objavila je publikaciju “Sto naj privrednih društava” i objavila listu firmi koje su zaposlile veliki broj radnika. 

Agencija za privredne registre objavila je publikaciju “Sto naj privrednih društava” i objavila listu firmi koje su zaposlile veliki broj radnika. 

Delhaize Serbia trgovinski lanac pored visokih pozitivnih poslovnih rezultata zaposlio je najveći broj ljudi u prošloj godini i to čak 1.943 radnika i sada zapošljava ukupno 12.629 radnika. 

Tendenciju rasta zapošljavanja nastavio je i prokupljanski  Leoni wiring systems southeast, koji je u prošloj godini zaposlio još 799 radnika, i sada na svom spisku zaposlenih broji 6.295 radnika. Ova firma čija je osnovna delatnost popravka električne opreme realizovao je neto dobitak od 857 miliona dinara, uz godišnji rast od 12,5%.  

Iz APR-a dolazi i podatak da je kablovski operater SBB DOO Beograd uvećao je broj zaposlenih za 256 radnika, tako da je zapošljavajući 1.485 radnika ostvario neto dobitak od 3,101 milijardu dinara, veći za 6,7% od prošlogodišnjeg.  

Porast broja zaposlenih za 251 obeležio je i proizvođač električne i elektronske opreme za motorna vozila ROBERT BOSCH DOO BEOGRAD , koji je sa 1.358 radnika iskazao za četvrtinu umanjen neto dobitak, koji iznosi 1,767 milijardi dinara.  

Društvo koje se bavi kockanjem i klađenjem MOZZART DOO Beograd zaposlili su 203 radnika više u poređenju sa prethodnom godinom. Ovo društvo sada broji ukupno 2.303 radnika i beleži nešto smanjen neto dobitak, u iznosu od 2,077 milijardi dinara.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: