JOHN DEERE ULAŽE U VOJVODINU

Američki gigant i jedan od svetskih lidera u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije John Deere ulaže u tri logistička centra u Vojvodini. U prvi logistički punkt biće investirano čak šest miliona evra.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da američka kompanija za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora "Džon Dir" je došla u Srbiju i planira da gradi tri logističko-distributivna centra, u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Bačkoj Topoli.

Američki gigant i jedan od svetskih lidera u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije John Deere ulaže u tri logistička centra u Vojvodini. U prvi logistički punkt biće investirano čak šest miliona evra.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da američka kompanija za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora “Džon Dir” je došla u Srbiju i planira da gradi tri logističko-distributivna centra, u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Bačkoj Topoli.

To su traktori za 200, 300 ili 500 hektara zemlje. Svaka roba ima svog kupca, pa tako i ovi traktori. Neki imaju cenu najskupljih stanova u Beogradu. Nije svaki traktor za sve, ali za ljude sa velikim posedom su traktori “Džon Dir” – rekao je Nedimović.

Prema najavama, već krajem ove godine, trebalo bi da počne izgradnja velikog konstrukcijskog i logističkog centra na placu koji je ova multinacionalna kompanija već kupila u Sremskoj Mitrovici i u koji će biti uloženo oko šest miliona evra.

Ono što je još značajnije je činjenica da čelnici “Džon Dira” najavljuju da će u Srbiji, ukupno, napraviti šest ovakvih centara, među kojima će biti i oni u Bačkoj Topoli i Novom Sadu!

U toku je prikupljanje dokumentacije, a prva tri će početi da se grade početkom sledeće godine. Do kraja 2020. ovi objekti bi trebalo da budu i završeni i da počnu da rade.

– Ti logistički centri znače da će se u Srbiji prodavati, servisirati mašine, ali i vršiti obuka ne samo kadrova već i kupaca. “Džon Dir” je “porše” među poljoprivrednom mehanizacijom. Ovaj gigant dolazi u Srbiju u kooperaciji sa mađarskom kompanijom “Kite”, koja je i distributer semenske robe pa ćemo zajedno sa njima podići i unaprediti značajno i ovu za nas, životno važnu oblast – rekao je Nedimović.

“Džon Dir” je kupio dva hektara u industrijskoj zoni Sever u Sremskoj Mitrovici i za njih dao oko 15 miliona dinara. Izabrali su ovaj grad jer im je gradska administracija izašla u susret i veoma brzo završila posao oko dozvola. Presudnu ulogu u izboru lokacije imala je i sama pozicija ove industrijske zone, koja se nalazi tik uz auto-put Beograd – Zagreb.

 

Izvor. Novosti.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: