Opremanje Agrobiznis zone u Bojniku

INFRASTRUKTURNO OPREMANJE AGROBIZNIS ZONE U BOJNIKU

U Bojniku je potpisan ugovor sa izvođačem radova za projekat Infrastrukturno opremanje Agrobiznis zone u Kosančiću. Za izgradnju komunalne infrastrukture u agrobiznis zoni u Kosančiću u Evropska unija je preko EU PRO programa za realizaciju projekta izdvojila milion evra, a Vlada Republike Srbije 26 miliona dinara.
 
Ugovor su potpisali predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i Đorđe Aleksić ovlašćeni predstavnik grupe ponuđača koju čine preduzeća Vodogradnja iz Pukovca, Trejs Srbija iz Niša i Elba iz Vranja. Vrednost radova je 164.973.208,80 dinara sa PDV-om.
 
U agrobiznis zoni su planirane četiri parcele od po pet hektara, gde će biti smešteni pogoni za preradu i polupreradu, kao i 33 hektara čistog poljoprivrednog zemljišta, a posao će u četiri pogona dobiti oko trista radnika, rekao je prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović. 
 
Izgradnja infrastrukture u agrobiznis zoni u Kosančiću podrazumeva izgradnju pristupnog puta, vodovoda, kanalizacije, telekomunikacione infrastrukture i snabdevanje električnom energijom, i trebalo bi da stvori uslove za privlačenje investicija i razvoj novih preduzeća, kao i povećanje sadašnje poljoprivredne proizvodnje.
 
Rok za završetak radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.