Grad Sombor poziva privrednike u zajedničku borbu protiv koronavirusa

NULL

Grad Sombor, u cilju kreiranja efikasnih politika za prevazilaženje štetnih posledica COVID-19 na ekonomiju i širu društvenu zajednicu, poziva sve zainteresovane privredne subjekte da ukažu na probleme i predlože rešenja za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koronavirusa po privredu na teritoriji Grada Sombora.

Prikupljeni predlozi poslužiće za definisanje mera podrške koje će Grad Sombor komunicirati ka institucijama Republike Srbije u cilju očuvanja radnih mesta, kontinuiteta poslovanja i likvidnosti privrednih subjekata, ali i podrške lokalnoj zajednici i pojedincima koji su najviše pogođeni.

Grad Sombor želi da implementira mere za pomoć privredi koje bi pomogle da se privreda izbori sa problemima izazvanim koronavirusom, pošto privredni subjekti imaju troškove koje moraju da plaćaju bez obzira na promet. Turizam je jedan od sektora koji će biti značajno pogođen usled izbijanja epidemije koronavirusom. Ovo se odnosi i na ugostiteljske delatnosti: restorane, klubove i kafiće.

Grad Sombor poziva sve privredne subjekte koji žele da pomognu i svoje aktivnosti, proizvode, usluge i ljudske kapacitete preusmere na mere prevencije širenja koronavirusa, kao i da obezbede pomoć starijim osobama i hroničnim bolesnicima, da se obrate na mail donacije@sombor.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: