Fush – prva sportska odeća od recikliranog poliestera

Kompanija Fush iz Beograda osnovana je 2005. godine i od tada proizvodi sportsku odeću od recikliranog poliestera. Jedini su koji se ovim poslom bave u Srbiji.

Kompanija Fush iz Beograda osnovana je 2005. godine i od tada proizvodi sportsku odeću od recikliranog poliestera. Jedini su koji se ovim poslom bave u Srbiji. Trenutno žele da se posvete digitalnom marketingu i onlajn prodavnici, kako bi došli do novih tržišta i novih kupaca zainteresovanih da ponesu njihove modele.

“Firma je osnovana pre gotovo 15 godina i od tada radimo na unapređenju tehnologija u izradi sportske odeće. Pokrenuli smo novi, trkački brend Push, koji je zasnovan na proizvodima od recikliranog poliestera. Iako je to potpuni hit u svetu, mi smo prvi u proizvodnji ovakvih materijala”, kaže Nevena Momčilović.

Zaokružen proces

Danas sarađuju sa više od 2.000 klubova širom sveta, kao i sa nekim od najvećih brendova. Smatraju da njihovu kompaniju razlikuje od drugih u regionu kompletno zaokružen proces proizvodnje, koji uključuje pletenje tkanina od uvezenog prediva u sopstvenoj pletionici, bojenje tkanina, izrada štampe, krojenje i šivenje. Sopstvenim vozilima robu transportuju klijentima širom Evrope.

“Stalno unapređujemo poslovanje prateći svetske trendove u tekstilnoj industriji, kako u domenu nabavke savremene opreme, tako i u razvoju i primeni novih tkanina u izradi sportske, promotivne, ali i ostale odeće, po želji i narudžbi kupaca”, dodaju.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay / venturaartist

Video: You Tube / Societe Generale Srbija

Prijava na newsletter

Pročitajte još: