Firma „Gaz-Šped“ i pomoć iz prve ruke: Razlozi zbog kojih više ne morate sami da razmišljate o špediciji!

Pored osnovnih usluga, preduzeće „Gaz-Šped“ iz Apatina danas u svom sastavu ima tri ogranka – špediciju, proizvodnju i agrar, a pored njih odvojeno postoje i dva sektora podrške, tačnije sektori računovodstva i finansija. Prema rečima doktora Dubravka Marića iz sektora za ljudske resurse, ovakva organizacija rezultat je rasta proizvodnje. Taj rast nastavio se i u periodu pandemije virusa kovid-19.

Pored osnovnih usluga, preduzeće „Gaz-Šped“ iz Apatina danas u svom sastavu ima tri ogranka – špediciju, proizvodnju i agrar, a pored njih odvojeno postoje i dva sektora podrške, tačnije sektori računovodstva i finansija. Prema rečima doktora Dubravka Marića iz sektora za ljudske resurse, ovakva organizacija rezultat je rasta proizvodnje. Taj rast nastavio se i u periodu pandemije virusa kovid-19.

Kompanija je tokom pandemije imala scenario rasta proizvodnje za 100 %, u smislu proizvoda i zaposlenih radnika. Povećana potražnja zahtevala je dodatno angažovanje radne snage i bolju organizaciju. U navedenom periodu javila se potreba za povećanjem efikasnosti i uvođenjem standarda u poslovanju – ispričao je Marić.

Iako firma „Gaz-Šped“ postoji od 1992. godine, nije bilo lako decenijama učiti, napredovati, sticati i održavati poverenje u okviru sve strožeg tržišnog kruga. Kada je sve to u jednom momentu bilo ispunjeno, od 2018. godine počinje saradnja sa italijanskom firmom „Deoflor East“ iz Stare Pazove na polju pakovanja osveživača za toalete. U ovih poslednjih nekoliko godina dolazi do restruktuacije u organizaciji.

Rastom i razvojem firme javila se potreba za uvođenjem standardizacije u poslovanju, pa je preduzeće početkom 2021. godine sertifikovano za Integrisani menadžment sistem (IMS ISO) po standardima ISO 9001, 14001 i 45001. Svoj put do uspeha predstavili su u okviru projekta „100 najvećih u Srbiji“.

Danas firma ima nekoliko novih usluga, koje su važne i za vaše poslovanje.

Blizina je sigurnost

Ova rečenica može se primeniti i u poslu, što da ne? Upravo zato granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom, a kao dodatni plus plovni tok reke Dunav, stvaraju udoban i bezbedan sistem u kom je potraga za najpovoljnijom opcijom za klijenta, uz poštovanje svih zakonskih rokova, specifičnost u sektoru međunarodne špedicije. Sve je to prepoznatljiv sistem rada „Gaz-Špeda“.

Ovo svakako može da bude ponuđeno svim zainteresovanim klijentima uz naše višegodišnje iskustvo – rekao je dr Marić.
Još jedna stvar koju je potrebno istaći kao prednost za klijente je mogućnost organizovanja i realizacije proizvodnje uz sve pogodnosti korišćenja bescarinske zone, naravno za strane klijente, podržana logistikom i špedicijom.

Odakle logistika na mestu gde postoji špedicija?

Ako bismo dobro razmislili o tome kako dolazi do jednog finalnog proizvoda ili usluge, morali bismo da podvučemo onaj deo o organizaciji i upravljanju planom. Sve to negde stoji u logistici. Kada je u pitanju logistika u ovom kontekstu, značenje reči odnosi se na snabdevanje, gde se iskazuje trud da bi bio omogućen prevoz robe, zatim hitna doprema i otprema robe, utovar i istovar, prevoz specijalnih tereta, pa i organizacija i realizacija pakovanja.

Koje su ostale usluge dostupne klijentima?

Privatno carinsko skladištenje, organizovanje i realizacija proizvodnje, tačnije uslužno pakovanje, sklapanje i sortiranje proizvoda, gde je prisutan manuelni rad uz mogućnost ubacivanja prostijih mašina i uređaja; prodaja pet – programa za kućne ljubimce, gde preduzeće poseduje 82 sopstvena proizvoda.

Vrlo je važno spomenuti kada su usluge u pitanju i agrarnu proizvodnju (ratarstvo, voćarstvo, stočarstvo), konsalting na polju organizovanja proizvodnje, standardizaciju i unapređenje poslovanja primenom LEAN koncepta (QA, EHS, HR i menadžment), gde kadar zadužen za ljudske resurse može da vas uvede u proces i pojasni ostale korake.
Međutim, tu nije kraj.

Tim visokih stručnjaka iz preduzeća poseban akcenat stavlja na savetovanje kao korak bliže ka definisanju potrebne strategije za dalji rad. Zbog toga u okviru špedicije postoje posebni odeljci za savetovanje u spoljnotrgovinskom i deviznom poslovanju, savetovanje u oblasti Carinskog zakona i drugih važećih propisa i savetovanje u oblasti HS sistema (carinska tarifa).
Kada je u pitanju organizacija u polju špedicije, samo neke od usluga su organizacija carinjenja robe na teritoriji Republike Srbije, robe koja stiže putem brzih pošta, pribavljanje dozvole od strane inspekcijskih službi, pratnja robe u domaćem i međunarodnom saobraćaju, organizacija dodatnih osiguranja robe u međunarodnom transportu i drugo.

Za kraj – poziv na zajednički početak

Kako su poslovi međunarodne špedicije složeni, obimni, raznoliki, a često i delikatni, jasno je zašto se vrlo oprezno postupa sa odlukom kome će klijent da se obrati i da zatraži ponudu na osnovu onoga šta mu je potrebno. S obzirom na to, firma „Gaz-Šped“ sigurno poštuje vreme koje im poklanjate, tu su za sve vaše upite, a poverenje koje su izgradili vrlo rado čuvaju i unapređuju.

Zato postoji logistika i u okviru nje poseban skup usluga koji je ponuđen klijentima: od organizacije prevoza robe u međunarodnom drumskom saobraćaju, preko organizacije prevoza robe u železničkom i rečnom saobraćaju do savetovanja u oblasti vođenja i organizacije magacinskog prostora, kompletna organizacija i realizacija svih vrsta pakovanja i ostale usluge o kojima se možete informisati vrlo lako.

S tim u vezi, stručno osoblje možete kontaktirati radnim danima na broj telefona 025/ 773-656, a i uvek ste dobro došli da posetite Apatin. Ovo je definitivno poziv na zajednički novi početak i stručnu saradnju.
Ili što bi doktor Dubravko Marić rekao, „pretvorite izazove u motivaciju“.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: