DA LI SU DOMAĆI PRIVREDNICI SPREMNI ZA POVEĆANJE PLATA?

DA LI SU DOMAĆI PRIVREDNICI SPREMNI ZA POVEĆANJE PLATA?

Članovi Unije poslodavaca Srbije navode da povećanje plata u njihovim kompanijama isključivo zavisi od toga koliko je Vlada Srbije spremna da poboljša privredni ambijent. Iz Vlade Uniji poslodavaca Srbije stigla je poruka da su otvoreni za njihove predloge za poboljšavanje uslova poslovanja.

"Ja smatram da u Srbiji imamo prostora i za povećanje plate i za druge stvari, ali za povećanje plate to mora da iziskuje da i država mora u tom našem partnerskom odnosu da nas privrednike oslobodi i rastereti raznih nameta - od poreza i doprinosa, koje mi stalno pominjemo da su veliki u odnosu na region i da su neke druge zemlje baš na taj način uspele da postignu bolje rezultate…", kaže Andreja Brkić iz AB Trade.

"Poboljšanje privrednog ambijenta može da bude na različite načine. Ono što svi poslodavci vole da čuju, a što je najmrskije Vladi, posebno Ministarstvu finansija je da se smanje porezi i doprinosi. Međutim mi shvatamo da je Vlada Srbije napravila jedan veliki napor i da je uspela da stabilizuje finanijsko poslovanje da mi praktično već treću godinu imamo budžet koji je adekvatan planiranim potrebama i UPS i svaki pravi poslodavac ne želi da naruši taj sistem", rekao je Miloš Nenezić iz Unije poslodavaca Srbije.

 

Izvor: N1