Aurum textile u Odžacima proizvodi netkani tekstil koji je srce zaštitnih maski

NULL

Kompanija Aurum Textile jedan je od najvećih proizvođača netkanog tekstilnog materijala u ovom delu Evrope, a u Srbiji, tačnije u Odžacima, posluje od prošle godine. U Srbiju su stigli sa ciljem da tržištu ponude visokokvalitetan, sertifikovan proizvod netkanog tekstila od polipropilena čija je filtraciona moć 99,7%.

Netkani tekstil koristi se za izradu zaštitnih maski, a ima veoma široku primenu, od medicinske do automobilske industrije, ali i u proizvodnji klima uređaja, kao i u drugim industrijama gde je potrebno izvršiti bilo kakvu filtraciju vazduha.

Pored polipropilena koji je osnovna sirovina dodaju se i određeni elementi koji kroz naelektrisanje podižu stepen filtracije na 99,7 odsto i sprečavaju prodor i najsitnijih čestica te štiti od virusa, bakterija i drugih štetnih čestica. O vrhunskom kvalitetu proizvoda i visokoj filtracionoj moći govori i činjenica da tekstil koji se koristi za izradu zaštitnih maski mora imati filtracionu moć od najmanje 95 odsto.

Kontrolu kvaliteta kompanija Aurum Textile vrši u sopstvenoj laboratoriji opremljenoj najsavremenijim uređajem za ispitivanje efikasnosti filtracije materijala. Nakon ispitivanja u prodaju idu isključivo materijali koji su zadovoljili ove najviše kriterijume.

Inače, po hemijskom sastavu netkani tekstil je polipropilen, ekološki je prihvatljiv, biorazgradiv i vodootporan. Ovaj materijal karakteriše i čvrstina, mala težina, velika otpornost na habanje, kao i lakoća rada u proizvodnji i lakoća održavanja.

Kompanija poseduje i sertifikate TÜV Austria i Eurofins koji su potvrda primene najviših proizvodnih zahteva i upotrebe isključivo testiranih materijala.

Više o kompaniji možete saznati na zvaničnoj internet prezentaciji kompanije www.aurumtextile.com

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: