ALCO grupa donirala sredstva za respiratore, ustupili i hotel u Novom Sadu

NULL

ALCO Grupa (koju čine A Hoteli, Pionir d.o.o., Alfa Plam AD, Tipoplastika d.o.o. i jos neke firme) po izbijanju pandemije donirala je 30 miliona dinara od kojih je jedan deo je otišao za nabavku 10 respiratora neophodnih za lečenje Covid – 19, drugi u robi penzionerima za najneophodnije namernice. ALCO grupa ustupila je lekarima i medicinskom osoblju i Hotel Master u Novom Sadu.

Zbog potreba i odgovornog ponašanja, fabrike rade nesmetano i proizvode, preduzete su sve mere zaštite, a samo ovih par nedelja kada se očekuje povećanje rizika od epidemije, radnici su kod svojih kuća. Hoteli su prestali sa radom, a zaposleni su na plaćenom odsustvu. Radno angažovan je minimalan broj ljudi, njih oko 250 koji redovno rade. Jedan deo radnika radi od kuće, a ostali po pozivu i na plaćenom su odsustvu.

Prelazne zalihe smo napravili i po potrebi će se u danu organizovati proizvodnja radi eventualne dopune asortimana. Kada sve ovo prođe daćemo sve do sebe da nadoknadimo izgubljeno. Sada je najvažnije slediti uputstva, strogo se pridržavati mera zaštite i čuvati sebe i svoje porodice. Ponašati se krajnje društveno odgovorno i solidarno – kažu iz ove grupacije.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: