Počela izgradnja postrojenja kompanije MTU Maintenance Serbia u Novoj Pazovi

NULL

U Novoj Pazovi danas je počela izgradnja postrojenja za održavanje i proizvodnju motora za avione nemačke kompanije MTU Maintenance Serbia, gde će, kako je najavljeno, biti zaposleno 450 radnika.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ova fabrika doprineti daljem napretku i sveukupnom razvoju Srbije.

Tri godine smo čekali ovaj dan i borili se za ovu investiciju. Ponosan sam i siguran u naš zajednički trud i rad. Radićemo i dalje danonoćno kako bismo privukli velike investicije jer želimo da nam Srbija bude još razvijenija – rekao je Vučić zahvalivši nemačkoj vladi što je, kako je istakao, dala preporuke za ulaganje u Srbiju.

Ovo je važan dan za našu zemlju i novi početak u njenom naučno-tehnološkom razvoju. Dolazak ove kompanije značajan je zbog novih radnih mesta, ali isto toliko i zbog činjenice da je u Srbiju došla kompanija iz avio-industrije, koja će prenositi našim zaposlenima i institucijama svoje znanje i time dodatno razvijati našu zemlju u najsofisticiranijoj oblasti kada je reč o naučno-tehnološkom razvoju – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  i dodao da je dolazak nemačkog investitora važan podsticaj za Staru Pazovu, Vojvodinu i čitavu Srbiju.

Član Izvršnog odbora kompanije MTU Aero Engines Majkl Šrejog rekao je da je ta kompanija tri godine radila na pripremi ove investicije i da je, uzimajući u obzir sve aspekte i kriterijume, donela odluku da to bude Srbija, poručivši – „ovde smo došli da bismo ostali“.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: