Važnost poslovne fotografije u online svetu

NULL

Svako od nas u arhivi ima puno fotografija na kojima opušteno pozira i koje koristi za neformalne potrebe. No, u eri rapidnog razvoja onlajn komunikacija i društvenih mreža od presudnog značaja postaje posedovanje fotografije poslovne prirode.

Lična prezentacija je sve, s time se možemo složiti, te pored bogate biografije, fotografija zauzima važno mesto, često je i prvi kontakt s poslodavcem.

Branislav Nenin je profesionalni fotograf, čije je poslovanje usmereno ka Stock fotografiji i izradi poslovnih portreta za pojedince i kompanije. Sa njim smo pričali o tome koliko je neophodno imati poslovne fotografije, šta bi trebalo naglasiti na njima, a šta ne.

Nije sve u škljocanju aparata, kaže Nenin, važna je profesionalna obrada svake fotografije.

Da li ste pomislili kakav prvi utisak ostavljate kada neko vidi vaš CV ili LinkedIn sa lošom fotografijom? Zapitajte se koliku će, za vas, vrednost imati fotografije na duge staze, kada vam na sajt dođe potencijalni klijent. Verujem da je vrednost koju dobijate mnogo viša od cene fotografskih usluga. Imaćete više samopouzdanja, jer će drugi videti da ulažete u sebe – priča Nenin.

U moru selfija i drugih uradi sam fotografija nađu se i dobri primeri poslovnih fotografija. Ljudi postaju svesniji neophodnosti ličnog marketinga, reklamiranja i probijanja na tržište pa je nezaobilazna i usluga profesionalnog fotografisanja.

Činjenica je da bi pravi poslovni portret osobe koja radi trebalo fotografisati upravo na radnom mestu. Jedino tako te fotografija poslovnog portreta biti realistična, a osoba koja se fotografiše biti svoja na svome.

Ukoliko se nikad niste fotografisali ili imate problem sa tim ne brinite. Preporuka je da garderoba ne bude sa puno boja i detalja, kako ne bi skretala fokus sa vas. Zato je bitno da imate poverenja u svog fotografa – ističe Nenin.

Više o ovome pogledajte u videu koji smo pripremili za vas.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: