Dodeljene nagrade #kaktus2019

NULL

Na petom, jubilarnom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2019 Marketing mreža nagradila je organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 183 projekta.

Kampanja Mame, dobro došle na svet proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix. Kampanja, koju je osmislila i realizovala agencija Leo Burnett za klijenta Vip Mobile osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – TV i Brand awarness integrisana kampanja. Agencija Leo Burnett osvojila je nagradu i u kategoriji Interne komunikacije za kampanju Nesebična knjiga za istog klijenta.

Agencijom godine, sa 13 finalista i četiri dobitnika, proglašena je Agencija McCann Beograd. Ova agencija osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – Print i Cross media integrisana kampanja za projekat Ne odričem se, u kategoriji Mobile za kampanju fARytale Journey za klijenta The Coca-Cola Company i Digitalna integrisana kampanja za #StayClean i Exit Fondaciju.

Oglašivačem godine, sa pet dobitnika i devet finalista, treću godinu za redom proglašen je Vip Mobile.

U kategorijama Pojedinačni radovi – Video i Content marketing Agencija Ovation BBDO osvojila je dve nagrade za kampanju Lavovske priče za klijenta Carlsberg Srbija, kao i nagradu za kampanju Visa Srbija Contactless ft Beer Fest.

Agencija New Moment New Ideas Company nagrađena je u kategorijama Pojedinačni radovi – Radio za kampanju My Voice Is Me – Soldier i u kategoriji Influencer marketing za kampanju Call of beauty.

Agencija SIVO osvojila je dve nagrade u kategorijama Social media za kampanju Snickers Blam Challenge i u kategoriji Outdoor za kampanju Ko je rek’o da je IKEA daleko.

Dva priznanja i to u kategorijama Media i EXECUTION – Dizajn za projekat Intarifa, nagrađen je Fullhouse Ogilvy, a za klijenta Vip Mobile.

Beogradska filharmonija nagrađena je u kategoriji Odnosi s javnošću za kampanju Filharmonijski koncerti za bebe, dok je Hemofarm Fondacija osvojila priznanje u kategoriji Društveno odgovorna integrisana kampanja za I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju.

M2Communications nagrađen je u kategoriji Event za Coca-Cola HBC Kick-Off & Annual Party 2019. Saatchi & Saatchi Belgrade dobio je nagradu za Direktni marketing za kampanju #čekiraj, klijent AVON, dok je produkcijska kuća Tuna Fish Studio ponela KAKTUS nagradu za kampanju mts BOX, a u kategoriji EXECUTION Produkcija.

Nagrada za najbolju Profitnu integrisanu kampanju pripala je agenciji Communis DDB za projekat Air Srbija – Svaki put po tvojoj meri. Projekat Potraga za Munchonautom agencije Popular Communications osvojila je priznanje u kategoriji Inovativna integrisana kampanja, dok je dobitnik u kategoriji Integrisana kampanja kreirana za drugo tržište – Nikšićko IPA kampanja koju je realizovala agencija LUNATBWA Beograd za klijenta Apatinsku pivaru. Najbolja Adaptirana međunarodna kampanja je Tuborg Open koju je realizovala agencija Executive Group.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: