Dodeljene nagrade #kaktus2019

Dodeljene nagrade #kaktus2019

Na petom, jubilarnom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2019 Marketing mreža nagradila je organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 183 projekta.

Kampanja Mame, dobro došle na svet proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix. Kampanja, koju je osmislila i realizovala agencija Leo Burnett za klijenta Vip Mobile osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – TV i Brand awarness integrisana kampanja. Agencija Leo Burnett osvojila je nagradu i u kategoriji Interne komunikacije za kampanju Nesebična knjiga za istog klijenta.

Agencijom godine, sa 13 finalista i četiri dobitnika, proglašena je Agencija McCann Beograd. Ova agencija osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – Print i Cross media integrisana kampanja za projekat Ne odričem se, u kategoriji Mobile za kampanju fARytale Journey za klijenta The Coca-Cola Company i Digitalna integrisana kampanja za #StayClean i Exit Fondaciju.

Oglašivačem godine, sa pet dobitnika i devet finalista, treću godinu za redom proglašen je Vip Mobile.

U kategorijama Pojedinačni radovi – Video i Content marketing Agencija Ovation BBDO osvojila je dve nagrade za kampanju Lavovske priče za klijenta Carlsberg Srbija, kao i nagradu za kampanju Visa Srbija Contactless ft Beer Fest.

Agencija New Moment New Ideas Company nagrađena je u kategorijama Pojedinačni radovi – Radio za kampanju My Voice Is Me – Soldier i u kategoriji Influencer marketing za kampanju Call of beauty.

Agencija SIVO osvojila je dve nagrade u kategorijama Social media za kampanju Snickers Blam Challenge i u kategoriji Outdoor za kampanju Ko je rek’o da je IKEA daleko.

Dva priznanja i to u kategorijama Media i EXECUTION – Dizajn za projekat Intarifa, nagrađen je Fullhouse Ogilvy, a za klijenta Vip Mobile.

Beogradska filharmonija nagrađena je u kategoriji Odnosi s javnošću za kampanju Filharmonijski koncerti za bebe, dok je Hemofarm Fondacija osvojila priznanje u kategoriji Društveno odgovorna integrisana kampanja za I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju.

M2Communications nagrađen je u kategoriji Event za Coca-Cola HBC Kick-Off & Annual Party 2019. Saatchi & Saatchi Belgrade dobio je nagradu za Direktni marketing za kampanju #čekiraj, klijent AVON, dok je produkcijska kuća Tuna Fish Studio ponela KAKTUS nagradu za kampanju mts BOX, a u kategoriji EXECUTION Produkcija.

Nagrada za najbolju Profitnu integrisanu kampanju pripala je agenciji Communis DDB za projekat Air Srbija – Svaki put po tvojoj meri. Projekat Potraga za Munchonautom agencije Popular Communications osvojila je priznanje u kategoriji Inovativna integrisana kampanja, dok je dobitnik u kategoriji Integrisana kampanja kreirana za drugo tržište - Nikšićko IPA kampanja koju je realizovala agencija LUNA\TBWA Beograd za klijenta Apatinsku pivaru. Najbolja Adaptirana međunarodna kampanja je Tuborg Open koju je realizovala agencija Executive Group.