Izveštaj časopisa "Financial times"

SRBIJA NA PRVOM MESTU PO INDEKSU STRANIH DIREKTNIH INVESTICIJA

U britanskom časopisu „Financial times“ izašao je izveštaj u kome je Srbija na prvom mestu u svetu po indeksu stranih direktnih investicija. Predsednik Srbije je izjavio da je ovo odlična stvar i da će sada svaka svetska ili evropska kompanija moći proveriti kakvi su uslovi za investiranje u Srbiju.

„Sada smo dobili potvrdu u najuglednijem svetskom listu koji se bavi tom temom, a to znači da nema ozbiljne svetske ili evropske kompanije koja neće pogledati kakvo je stanje u zemlji, kakve su subvencije, kakva je podrška države i kakva je radna snaga“, izjavio je Vučić u intervjuu za RTS.

On je kazao da je u Srbiji u prošloj godini investirano 3,6 milijardi evra, a da će u 2019. godini biti više direktnih investicija i istakao da ne želi da poredi Srbiju sa regionom zbog toga što je Srbija mnogo uspešnija.

Govoreći o najavljenom investicionom planu u vrednosti od 10 milijardi evra, predsednik je rekao da će iznos biti veći jer se prema ocenama Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda,očekuje rast rast bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto.