SOCIETE GENERALE BANKA OD SAD POSLUJE KAO OTP BANKA

ociete generale banka Srbija objavila je da je od danas postala deo mađarske OTP grupe.

OTP grupa, koja je prošle godine već preuzela Vojvođansku banku, već tada ja potpisala ugovor o kupovini 100 odsto akcijskog kapitala Sosijete ženeral banke koja posluje u Srbiji.

Societe generale banka Srbija objavila je da je od danas postala deo mađarske OTP grupe.

OTP grupa, koja je prošle godine već preuzela Vojvođansku banku, već tada ja potpisala ugovor o kupovini 100 odsto akcijskog kapitala Sosijete ženeral banke koja posluje u Srbiji.

Ovaj ugovor obuhvata sve podružnice Sosijete ženeral grupe u Srbiji, što znači i SOGE Lizing i SOGE Osiguranje. Kako je navela OTP grupa, okončanje ove finansijske transakcije zavisilo je od odobrenja Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije.

Banka je u saopštenju objavljenom na svim svojim komunikacionim kanalima, navela da ima novo ime, novu boju i dobro poznatu adresu. 

“Postali smo deo OTP grupe, jedne od dominantnih finansijskih institucija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, u kojoj nastavljamo da rastemo zajedno i negujemo prepoznatljivo kvalitetan odnos sa vama”.

Kako dodaju, kao OTP banka nastaviće da ulažu u rast i razvoj jednostavnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. “Snagom OTP grupe pružamo vam finansijsku sigurnost i podržavamo vaše planove sa novim imenom i bojama, a dobro poznati proizvodi, ekspoziture i lica ostaju isti.

Kako prenose mediji, OTP banka je akvizicijom SoGe banke u Srbiji postala druga najveća banka u Srbiji.

Realizacija dogovora o ovoj kupovini na srpskom tržištu bila je na čekanju tačno devet meseci. Dve bankarske grupacije su svoj ugovor o planiranju prodaje objavile u drugoj polovini decembra 2018.

Zatvaranje transakcije bilo je uslovljeno odobrenjima nadležnih institucija, od kojih je jedna i Narodna banka Srbije, a koja je odobrenje dala tek 13. septembra ove godine jer je u međuvremenu tekao postupak pripajanja Vojvođanske banke, koju je OTP banka kupila u decembru 2017. godine.

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: