Konkurs za žensko preduzetništvo za dve nedelje

Sve žene i devojke, koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom, imaće priliku da pokažu potencijale svoje ideje i tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo, vredan 100 miliona dinara, biće otvoren u naredne dve nedelje.  Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović rekao je da će zahvaljujući tome sve žene i devojke, koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom, imati priliku da pokažu potencijale svoje ideje i tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Popović je dodao da je promocija ženskog preduzetništva važna, kako u gradovima i opštinama, tako i na selu i da treba da se što više radi na tome: “Siguran sam da je ovo jedan od najvažnijih programa”.

Rekao je i da Vlada Srbije radi na stvaranju uslova kako bi se žene u budućnosti u što većem broju opredeljivale da započnu svoje biznise.

Zauzmi stav, razvij ideju

Popović je prisustvovao potpisivanju ugovora sa dobitnicima grantova u okviru Programa “Zauzmi stav, razvij ideju”. Takmičenju za najbolju žensku biznis ideju okupilo je 106 timova sa različitim preduzetničkim idejama. Samo 20 timova je dobilo priliku da se predstavi u finalnom delu. Ukupan nagadni fond bio je pet miliona dinara. Prvoplasirani tim je “Herbliks”, drugi je “Izvor seoske hrane”. treći “Art lab studio”. Nagrade su uručene i “Jujuba hleb za bolje sutra” i predstavnicima poslastičarnice “Šuma” u Beogradu.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay / nastya_gepp

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: