Za unapređenje lokalnog i regionalnog razvoja u Vojvođanskim opštinama izdvojeno 17,7 miliona

Bespovratna sredstva namenjena strateškim projektima.

Podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, potpisao je u petak, 10. maja ugovore u vrednosti od 17,7 miliona dinara sa predstavnicima četiri grada i 15 opština AP Vojvodine po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Opštinama i gradovima koji su ispunili konkursne uslove, opredeljena bespovratna sredstva služiće za aktivnosti na projektima koji će doprineti realizaciji projekta strateškog značaja za lokalni i regionalni razvoj, izradi projektno tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradi studija izvodljivosti za strateške projekte.

„Kontinuirano ulažemo napore da subvencijama za strateške projekte pospešimo i ubrzamo razvoj lokalnih samouprava vodeći se principom ravnomernog regionalnog razvoja. Tome u prilog govori i činjenica da od 19 lokalnih samouprava koje su ispunile konkursne uslove, devet opština pripada trećoj kategoriji razvijenosti odnosno slabo razvijenim opštinama“, naglasio je Vojnović.

On je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na dobrom putu kada je reč o ciljevima usmerenim na razvoj lokalnih samouprava, te apelovao na predstavnike ostalih opština da redovno prate Konkurse koje raspisuje sekretarijat i apliciraju za sredstva koja će doprineti sveukupnom kvalitetnijem životu građana.

Sufinansiranje ovih projekta ima za cilj regionalni razvoj politike planiranja i koordinacije svih nivoa vlasti te jačanje institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike. Sredstva su usmerena u opštine: Bela Crkva, Beočin, Žitište, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Titel, Bač, Kula, Temerin, Čoka, Sečanj, Nova Crnja, Šid, Stara Pazova, Irig i gradovima Pančevo, Subotica, Sremska Mitrovica i Kikinda.

Izvor: Ozon

Photo: Pixabay, Mizianitka

Prijava na newsletter

Pročitajte još: