Dodeljeni podsticaji preduzećima za novo zapošljavanje i kupovinu opreme

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u ukupnoj vrednosti od 300 miliona dinara.

Novi Sad, 15. maj – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u ukupnoj vrednosti od 300 miliona dinara, čija realizacija će obezbediti otvaranje više od 290 novih radnih mesta u 14 preduzeća, i za nabavku opreme za 26 privrednih društava. 

Bespovratna sredstva za nova radna mesta i kupovinu opreme dodeljena su u iznosima od po 150 miliona dinara na konkursima Razvojne agencije Vojvodine (RAV).

Mirović je naglasio da je od početka rada RAV-a dodeljeno više od stotinu ugovora za ove namene. Kako je naveo, tim ulaganjima indukovano je oko dve hiljade novih radnih mesta, po veoma strogoj proceduri sa garancijama poslovnih banaka za svako radno mesto, i po još strožoj proceduri za nabavku najsavremenije nove opreme.

Predsednik Mirović je najavio i da će preko 500 miliona dinara, koje je pokrajinski budžet prihodovao iz privatizacije „Luke Novi Sad“, rebalansom budžeta, preko RAV-a, biti stavljeno u funkciju privrede.

„To je dobar posao za Vojvodinu i naše preduzetnike, jer ćemo sa ovim ulaganjem ponovo zaraditi novac, koji će se vratiti u budžet i služiti za sve namene“, kazao je Mirović.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj je naglasio da je više od 90 odsto sredstva koja su danas dodeljena usmereno domaćim preduzećima i privrednicima. On je najavio da RAV planira novu konkursnu liniju za podršku zadrugama, za šta je obezbeđeno oko 50 miliona dinara.

Dodeli ugovora je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: