Besplatna radionica proizvodnje i prerade povrća za žene iz Sombora i okoline

Besplatna radionica proizvodnje i prerade povrća za žene iz Sombora i okoline

 
U petak 21. februara u Stanišiću, u okviru projekta Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa biće organizovana besplatna radionica upotrebe mašina u proizvodnji i preradi povrća. Prvi deo celodnevne radionice održaće se u plasteniku socijalnog preduzeća Somborska dobra bašta gde će polaznice imati priliku da se obuče za korišćenje stolova za rasad i profesionalne sušare za preradu povrćaU popodnevnim časovima, u prostorijama Mesne zajednice u Stanišiću, biće održano teorijsko predavanje na ovu temu i stručne konsultacije sa tehnologom.

Radionica je namenjena ženama iz Sombora i okoline koje su zainteresovane za ovu oblast. Broj polaznica je ograničen, a prednost će imati nezaposlene žene, kao i one koje se već bave poljoprivredom i preradom hrane, a žele da unaprede svoja znanja uz stučnu podršku.

Projekat sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti koji finansira Evropska unija.