Zrenjanin: Neisporučene pošiljke prodavane i za 10 dinara

Glavna zgrada Pošte u Zrenjaninu bila je mesto na kome su u ponedeljak prodavane neisporučene poštanske pošiljke.

Glavna zgrada Pošte u Zrenjaninu bila je mesto na kome su u ponedeljak prodavane neisporučene poštanske pošiljke. Naime, one su čuvane više od godinu i po dana, a ovom prilikom su prodate po bagatelnim cenama.  Oko 200 artikala bilo je namenjeno za one koji su obezbedili kupovni kupon sa rednim brojem. Mogli su da se biraju  delovi za laptop, mobilni telefoni, muzičke mini-linije, cigarete, gramofonske ploče, igračake, patike, duksevi. 

“Sve smo organizovali u skladu sa propisima o javnoj prodaji neisporučenih pošiljaka, koje su 12 meseci čuvane, a onda, nakon još šest meseci, stavljene na javnu prodaju. Reč je o stvarima koje nemaju veliku vrednost ili su polovne. U periodu od devet do 10 sati nabavljali su se kuponi sa rednim brojevima, a zatim je počela prodaja, koja je protekla mirno i bez ikakvih incidenata”, rekao je Tibor Heslenji, direktor Radne jedinice u ovoj pošti.

Mobilni telefon za 50 dinara

Plaćalo se gotovinom, a za svaku kupovinu izdat je račun. Na primer, muzička mini-linija prodata je za 300 dinara, LG mobilni telefon za 50, štap za pecanje za 30, farmerke “levis” za 10 dinara, zimska jakna za 50, a gramofonska ploča kultne grupe “Dors” za 20 dinara. Komplet burgija plaćen je 30, a bušilica 100 dinara.

“Imao sam broj četiri i uspeo sam da kupim aparat za vodu sa postoljem i plastičnom bocom od 19 litara za 500 dinara. Nisam ni znao da se roba kupuje bez licitiranja i po početnoj ceni koja je ponuđena. Slučajno sam se zatekao u Pošti, došao sam da podignem penziju, i eto, imao sreće. Upravo sam pozvao sina, koji će doći kolima po mene, jer aparat ne mogu u rukama da ponesem”, rekao je jedan penzioner.

Sa druge strane, Mile Nenadić nije zadovoljan načinom prodaje, jer su kupci sa početnim brojevima imali privilegiju da kupe sve kvalitetnije i atraktivnije stvari po zaista bagatelnim cenama: “Obavešten sam o tome kako javna prodaja funkcioniše, ali trebalo je da svi budu ograničeni na određeni broj artikala koje mogu da kupe, a ne da neko ko ima kupon sa brojem 1 ili 2 pokupuje sve što je iole vredno i zanimljivo. Dobio sam redni broj 20, valjda će nešto ostati dok stignem na red”.

Pune ruke za 100 dinara

Mnogo toga moglo je da se pazari i za 100 dinara -drveni konjić za ljuljanje, ventilator, radio za automobil i komplet bušilica. Dva duksa sa kapuljačom, trenerke i nekoliko pari patika koštali su po 10 dinara.

“Uspela sam da se dokopam kompleta romana o omiljenom Vajatu Erpu. Mislim da ih u kompletu ima 10 za 200 dinara, i ubeđena sam da će se moj sin, koji je pasionirani sakupljač ovih rariteta, veoma obradovati iznenađenju koje sam mu sasvim slučajnu priredila”, otkrila je starija gospođa, koja je dodala da je njen komšija kupio ubodnu testeru i džak briketa po bagatelnim cenama od 100 dinara.

U ponudi su se našli i mikrofon za 200 dinara, elektromotor za automobil za 20 dinara, zimska jakna za 50 dinara.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay / Free-Photos

Prijava na newsletter

Pročitajte još: