Prvi regionalni Weekend sa ženskim predznakom

Women’s Weekend u Rijeku dovodi Maju Göpel, Renatu Salecl i Milenu Radulović

 

Women’s Weekend u Rijeku dovodi Maju Göpel, Renatu Salecl i Milenu Radulović

Regionalna konferencija Women’s Weekend ove godine će po prvi put okupiti istaknuta imena sa regionalne i svetske scene sa ciljem da podstakne proces povezivanja i osnaživanja žena, kao i da doprinese postizanju pravog napretka u pronalaženju odgovora na otvorena pitanja. Kroz brojna predavanja, tribine, radionice i razgovore jedan na jedan posetioci u Rijeci će imati priliku da čuju inspirativne priče iz celog niza područja, od politike, biznisa, lifestylea, IT-a, lepote do zdravlja, o kojima će govoriti vodeći domaći i međunarodni kreatori mišljenja.

Zašto su žene još uvek nedovoljno zastupljene u organima odlučivanja u politici i biznisu? Koji su izazovi sa kojima će se žene liderke suočiti 2023. i kako ih prevazići? Da li su žene dovoljno zastupljene na vodećim pozicijama u medijima i da li imaju moć da utiču na promene? Da li žene danas imaju sve – porodicu, karijeru i vreme za sebe? Ovo su samo neka od aktuelnih pitanja na koja će odgovore dati poznate preduzetnice, političarke, glumice i influenserke na konferenciji koja će se održati od 9. do 11. marta na dve riječke lokacije – u prostoru hale Exportdrva, te u Hilton Costabelli Rijeka Spa & Beach Resortu. Namera Women’s Weekend konferencije je povezati žene iz različitih industrija i društvenih sfera, osnažiti položaj žena i podsetiti da je važno u užurbanim rasporedima naći vreme za sebe.

 Nevena Rendeli Vejzović

„Women’s Weekend je nastao prvenstveno kao potreba, a onda i ideja da na jednom mestu okupimo inspirativne i zanimljive žene iz različitih profesija i biznisa, kako bi se umrežile i razgovarale o temama koje smatramo važnim. Women’s Weekend je platforma koja napokon stavlja žene u prvi plan, zbog čega nam je bilo važno da s nama budu i uticajne žene iz regije, ali i iz sveta. Ponosna sam jer ćemo upravo na našoj konferenciji čuti i Renatu Salecl, Maju Göpel, kao i brojne druge žene, naravno, uz poziv i priliku da o svim otvorenim pitanjima progovore i muškarci. I to sve u Rijeci, jednom od retkih gradova ženskog roda“, izjavila je direktorica programa i organizatorka Nevena Rendeli Vejzović.

Politička ekonomistkinja Maja Göpel, autorka bestsellera „Poziv na novo promišljanje svijeta“, počasna profesorica na fakultetu Leuphana u Lüneburgu i jedna od najistaknutijih nemačkih ekonomistkinja, zatim ugledna slovenska filozofkinja i sociolog, a svojevremeno i slovenska naučnica godine, Renata Salecl te srpska glumica i aktivistica Milena Radulović čija je priča potresla celu regiju, samo su neke od govornica koje će nastupiti u sadržajnom programu prvog regionalnog Women’s Weekenda.

Osim predavanja, panela, one-on-one razgovora, Women’s Weekend će biti i mesto za relaksaciju i odmor u nedelji kada obeležavamo Dan žena.

Nemojte propustiti biti deo prvog Women’s Weekenda! Klikom na link osigurajte na vreme svoje ulaznice, a smeštaj možete rezervisati ovde

Prijava na newsletter

Pročitajte još: